2008. november 9., vasárnap

Spartacus Kupa, Gánt, 2.nap - szépítés

A tegnap este végeredménye az lett, hogy felhívtam telefonon a szervezőt, és kértem egy pótnevezést vasárnapra. Nagyon mozgott bennem a vágy hogy szépíthessek. Igazán.

Egyedül autókáztam le Gántra, jó korán, mert 8-ra beszéltük meg a pótnevezést. Gántról 4 szlovák versenyzőnek felajánlottam a kocsiban maradt szabad helyeket, így nem kellett 3.5km-t gyalogolniuk. Látszólag örültek, bár egy szavukat sem értettem :) A dokumentálás gyorsan ment (ezer hála és köszönet a szervezőknek) és visszakaptam a tegnapi 390-es rajtszámom, valamint 59-re indulhattam. Volt időm felkészülni, lelkileg-testileg egyaránt. Így is tettem. Nagyon szerettem volna egy szép futást mára, hogy korrigálhassam a tegnapi ballépést.

A rajtban találkoztam egy igen kedves párral, Péterrel (aki Eszti után elsőként írt a blogomba hozzászólást) és Andreával, milyen jó is amikor az ember egy sport által szerez új ismerősöket/barátokat. Egy kis dumcsira pont jutott idő velük, aztán rajtoltam is. Fura volt hogy a rajt egy emelkedőn van, de sebaj, mindig van új a nap alatt :) főleg az ilyen kezdőknek mint én.


Az 1. pont könnyen ment (közel volt, és a mumusom is szabadságra ment), a kettesre való leereszkedés közben átéreztem a vaddisznók életének szépségét. Utána felfelé pedig szerettem volna egy cseretüdőt, de sajnos nem volt nyitva a bolt a völgyben. Anyám! Ilyen brutális emelkedőt! És az elitek itt tényleg felfutnak?? Mit nem adnék ha ezt láthatnám! Miután újra kaptam levegőt, dugtam a ponton, ezután fent nyomattam át a hármasra, szó szerint ráestem a pontra. Aztán a koreográfia ismétlődött: letúrtam, felszenvedtem (ha az alkoholtól az agysejtek halnak el, ettől is biztos pusztul bennem valami, hm?).

Az 5., 6., 7., 8. egy kis pihenés volt a fennsíkon, örültem is neki, a pulzusom visszaállt, és a tempó is kicsit gyorsult a nagy emelkedők alatt teljesített 2km/h-ról :) A 9.-10. átmenet már szinte hiányzott, az utóbbihoz érve a meredeken a hegyoldalban ki is szakadt belőlem egy halálhörgéshez hasonlító "ááááá", jó pár futó örömére aki talán épp a pontot kereste.

A 11.-re való átszintezés miatt rém büszke voltam magamra, ez ugye az előző nap nem sikerült, most pedig csont nélkül. Hurrá! Ezután pedig irtózat sebességgel a cél felé sodródtam, ahová is érdekes féloldalas mozgással (a jobb cipőmben lévő fél tonna erdőtalaj és kavicsminta miatt) sprinteltem be: 55:49 lett az időm, és ettől azért egy kis elégedettség töltött el.

Bár tudom, ilyen könnyű pályán illett volna 50 perc körül futni, de igazából most annak örültem nagyon, hogy dacára a tegnapi szörnyűségeknek hiba nélkül sikerült, és végig kontroll alatt tartottam az útvonalamat.

Tapasztalat: higgadtség, átgondoltság. Ez mindennél fontosabb. Aztán most már tényleg elkezdek edzeni a terepfutásra (van valakinek ötlete, hogyan?)



7 megjegyzés:

  1. szevasz sanyi, szerintem terepre terepen kell edzeni: föl-le, úton-útfélen. ha nem jutsz ki, akkor helyette jó lehet a lépcső vagy valamilyen meredek pálya, aztán ott lehet ismételgetni. én legalábbis így csinálnám, pontosabban majd talán csinálom is, de nem most. most még elmegyek a balatonra, aztán a borókára (ott nincs szint), aztán sok alapozó, hosszú futás jön tavaszig. közben túrák, futva. azt hiszem.
    velencéért megöl a sárga irigység.
    péter

    VálaszTörlés
  2. Peti, köszi a tanácsot, egyben gratulálok az 5. helyedhez, igazán szép teljesítmény, és ugyebár ez magával vonzza azt hogy ezentúl már (ilyen tudással és felkészültséggel) nem indulhatsz nyíltban :)

    VálaszTörlés
  3. kösz! a borókán F35ben indulok. race!
    p

    VálaszTörlés
  4. sanyi, ti hol fogtok lakni a borókán? vagy csak 1 napra jössz, jöttök?
    p

    VálaszTörlés
  5. Csak az első napra megyünk, másnap túraklubos kirándulásunk van.

    Figyi, küldd már majd át légyszi e-mailen azt a térképes linket amit meséltél a rajtban!

    Köszi,
    S.

    VálaszTörlés
  6. nem tudom, hol látszik az email címed, de itt a link (java kell a térképek megjelenítéséhez, ha nincs, felajánlja a linket):
    http://www.routegadget.net/
    - keresd meg hungarit
    - válassz versenyt (az utolsó felvitt verseny a bükkfennsík kupa)
    - válassz kategóriát (a nevek melletti * azt jelöli, hogy az adott arc berajzolta a futását)
    - jelöld ki a *-osok közül, akit látni akarsz
    - nyomd meg az "útvonalak" gombot

    ha a sajátodat akarod berajzolni, akkor pipa a lap tetején a "rajzold be az útvonalad"-ra.

    jó szórakozást!

    VálaszTörlés
  7. Hát ez nagyon király :) köszi!

    Cserébe egy kis móka neked:
    http://lazarus.elte.hu/tajfutas/magyar/tajolo/97-4/jatek2.htm#34

    De aztán becsületesen kitölteni!

    S.

    VálaszTörlés

Figyelem! A név nélkül küldött hozzászólások törlésre kerülnek! Ha a "névtelen" típust választod, akkor a szövegmezőben van lehetőséged aláírni.