2008. november 5., szerda

Postáska - avagy a figyelmetlenség csúcsa

Eljött a "futószerda", és Bár az Eger Nagydíj csak pár napja volt, mát szinte bizsergett a lábam hogy futhassak. A Margitsziget amúgy is "hazai pályának" számít, szerintem már nincs is olyan zuga amit ne ismernék legalább egy kicsikét.

Kettő előtt értem oda a VK-ba, sok kabátos iskolás-féle gyerkőc állt sorba az indulásnál. Beneveztem a 4,5km-es középtávra, kicsit bemelegítettem, aztán mentem a rajthoz, megkérdezhetem indulhatok-e izibe, mondták hogy igen, dugtam, kaptam a térképet, és nekiálltam.

Azt biztosan tudtam hogy a pontokon nem kell majd gondolkodni, és hát az útvonalválasztás sem okozott túl nagy fejtörést. Igyekeztem hát arra törekedni, hogy inkább tempót fussak, folyamatosan, a 4,5km-re jó lett volna 35 perc körül nyomtani. Vagy max 40.

A pontokkal tényleg nem volt gond, elfutottam már az állatkertig, amikor azt láttam hogy a 8. pont után nincs vonal. Kinyitottam a behajtogatott térképet, de tényleg nem volt vonal. Aztán eszembe jutott, hogy ugye ez egy nagy 6,5-es pályának a része, gondoltam egyszerűbb kivitelűek a térképek, így folytattam a 8-ashoz közel eső 18-assal. De ez meg már visszafordult, és láttam is hogy a vonalvezetés utána már a cél felé tart.

Akkor néztem meg jobban a térképet, és láttam hogy ez a 2,5km-es legrövidebb pálya. Na hát! Rossz térképet kaptam a rajtba? Grrrrrrr. Hogy egy hízott kacsa essen rá a fejére. Na mindegy, nyomattam tovább, visszafelé, pikk-pakk a befutóponton majd a célban találtam magam. 21 perc lett a pályaidő, de hát 2.5km-en még ez is sok. Szóltam is a rajtban hogy írják át, még sem a 4,5-t mentem, hanem a legkisebbet. Hú, de mérges voltam.

Mivel nem éreztem kielégtőnek a mozgást, hazáig még futottam, és a Váci úti zebra előtt a pirosnál nézegettem a térképet ... hát ... akkor veszem észre: bakker, ez a térkép kétoldalas. Ááááááááááááá. És a másik oldalán a pálya másik fele. Na kész. Hát ennyire tök nem lehetek. De tényleg nem. Oké, ez életem 16. tájfutása, persze hogy nem találkoztam még mindenféle variációval, de hát ekkora über bakit.

Szóval, tényleg igaz a blog címe: a mai nap volt a figyelmetlenség és a dilettantizmus csúcsa :)

Tapasztalat? Bruhaha .... nézd meg a térképet rendesen te marha, és ne hidd má' hogy a 8. után 18. következik :) tiszta lúzer voltam :)

4 megjegyzés:

  1. hello, itt egy másik dilettáns. jó a blogod.
    én is kint voltam a postáskán, szerencsére nekem szóltak a rajtban, hogy 2oldalas. mentem egy hosszút (kb 35 perc), meg egy rövidet (kb 20, de másodszorra már persze könnyebb volt, csak 1 új pont volt benne). ott leszek a spartacus kupán, mind2 nap, NYT-ban idulok + viszek 3 még dilettánsabban NYK-be.
    csőváz
    péter

    VálaszTörlés
  2. Köszi :) Hát, kevés ilyen bosszantó élmény volt mint ez :) A Sparira én is megyek, de csak szombaton, kíváncsi leszek, 30 fős mezőnyben mi sikerül. Egyébként ha már NYT, akkor miért nem saját kategória?

    VálaszTörlés
  3. azér nem saját kat, mert a 35A túl erős/hosszú (a szentendre kupa volt az első versenyem), a BR pedig kb annyi (kicsit rövidebb), mint a NYT. és a vakok között több a sanszom félszeműnek lenni. ha túl könnyűnek találom, akkor másnap átnevezek. de majd megyek a borókára, ott már muszáj lesz 35-ben indulni, jövőre meg 40...
    van egy kérdésem: szerinted érdemes drága, gyorstűs tájolóra beruházni?
    http://www.compass-sport.hu/c-onetermek.php?id=231
    nekem most a legolcsóbb van http://www.compass-sport.hu/c-onetermek.php?id=232
    p

    VálaszTörlés
  4. Ahhhha, akkor Te sem évtizedek óta futogatsz :) jó dolog hasonszőrűekkel összeakadni.

    Tájolóban én mindenképpen a MosCompass-t javaslom neked, szerintem a Spari VK-ban lesz aki árulja. Ez ergonómiailag is a tájfutáshoz lett kitalálva, a tű stabilitása pedig páratlan.

    http://www.napieraj.pl/xoops/modules/wfsection/images/article/moskwy.jpg

    Árban alatt van a Silva hasonló kategóriájú tájolóinak, de minőségben semmiképp!

    S.

    VálaszTörlés

Figyelem! A név nélkül küldött hozzászólások törlésre kerülnek! Ha a "névtelen" típust választod, akkor a szövegmezőben van lehetőséged aláírni.