2011. január 1., szombat

Újév-indítás

Nem vagyok az a babonás típus, de van pár dolog (szokás, mondás) amiben hiszek, és amihez tartom magam. Például szilveszter éjszakáján nem lehet száradó ruha a lakásban, éjszaka az ember virslit eszik, újév első ebédje a lencsefőzelék, stb. És azt is szentül hiszem (és tartom is) hogy amilyen az év első napja olyan a többi is.

Persze racionálisan lássuk be, hogy rendkívül unalmas és kaotikus lenne az élet ha tényleg szigorúan így történne, de akkor is. Szóval január első napján eszem ágában sincs egész nap punnyadni, sőt. A hajnal 3 órás fekvést követően már 10-kor kidobott az ágy, és azon járt az eszem hová kellene menni futni, és mit. Mivel önmagam döntésképtelen voltam, Eszti segítségét kértem azzal az instrukcióval hogy egy egyszerű kocogós kis laza kör legyen, nem túl szintes, jó nagy utakon, és a 3H-n (hogy ne kelljen a szmogos városban messzebb autózni). Nos, hát erre ő ezt irányozta elő nekem:

http://www.runmap.net/route/783368#lat=47.54641&lng=19.01133&zoom=15&type=2

Persze nyilvánvaló volt hogy szó sem lesz laza kocogásról, de nem bántam. Tulajdonképp 2/4 emelkedő, 1/4 sík, és 1/4 lejtő a pályabeosztás, 5350 méteren 160m szinttel. Alapjában egy kellemes rövid edzőkör, avagy olyan amin később akár két kört is lehet nyomatni. Így hóban is kényelmesen elkocogtam rajta, a nyeregből a meredek lejtő a völgy szélén sem volt megterhelő. 32:38 lett a vége, és egy nagyon kellemes érzés miután visszaérkeztem.

Egyébként valószínű nem csak én vagyok babonás újév első napjára. Fent a hegyen alig 40 perc alatt 12 kerékpárossal, 8 futóval, és számtalan kiránduló/szánkózó emberkével találkoztam. Sokakat kicsábított az erdőbe újév első napja. Lehetne így év közben is.

Bookmark and Share

1 megjegyzés:

Figyelem! A név nélkül küldött hozzászólások törlésre kerülnek! Ha a "névtelen" típust választod, akkor a szövegmezőben van lehetőséged aláírni.