2010. december 31., péntek

Esztendővégi hóbanfutás

Ezek a diégós fiúk MOM-os fiúk mindig kitalálnak valamit! Képesek voltak (hetet-) havat összehordani a terepre, és még meg is csavarintották az év utolsó versenyét! Köszi, jó volt! :)

Már az alap-kitaláció is szimpi volt az első versenykiírásban (miszerint tömegrajt+2 pont kihagyható a pályából), de aztán megérkezett a v2.0 amiben még szuperebb játékszabályok születtek:
 • tömegrajt - szuper-frusztráció már az elején :)
 • 20 ellenőrzőpont összesen 30 megszerezhető pontértékkel, egy-egy ellenőrzőponton 1,2 vagy 3 pont szerezhető.
 • pontbegyűjtős pálya - menj amerre akarsz :)
 • kategóriánként meghatározott mennyiségű pontértékkel kellett visszatérni.
Bár tavasszal és amikor még formában voltam biztos jobban ment volna ennyi agymunka, de ettől függetlenül vártam ezt a kis futást. Évzáró hóka-mókának pont tökéletesnek ígérkezett. Bár a nevezéskor szerintem sokan feltették magukban a kérdést hogy "valóban akarok én -5 fokban bokáig érő hóban futni?" - de végül is több mint 50 ember igennel válaszolt :)

A tömegrajt olyan gyorsan megtörtént, hogy szinte észre sem vettem. Odamentünk a rét közepére, még bambultam jobbra, bambultam balra, kerestem az ismerős arcokat. Egyszer csak Isti kezembe nyomott egy gyanúsan kicsi papírdarabot, amiről először azt hittem hogy a játékszabályok kinyomtatva, de aztán kiderült hogy ez a térkép :) és közben már hallottam hogy "3 ... 2 ... 1" és nekilódult a tömeg. Nekem 27 pontot kellett szereznem, de nem készítettem előzetes terveket, gondoltam majd adja magát. Rápillantottam a térképre és az volt a döntésem hogy kimegyek a terep északnyugati szélére, onnan kezdem a begyűjtést. Mivel a 14-es után a 8-as felé vettem az irányt, már egyértelmű volt hogy az 1. pontot kihagyom, 1-es pontértékkel. Gyorsan kerestem mellé egy kétpontosat, rögtön meg is találtam a 16-os személyében. Innentől már csak a többi begyűjtése várt rám, de konkrét sorrendet még ekkor sem terveztem.

Az tisztán látszott hogy a 15-ös után átkerülök a nyiladék túloldalára (próbáltam középen átmenni, de inkább a kerülőt választottam), és az ott lévő pontokat kell felfűznöm. A terv jó volt, de a térkép szélén lévő 19-es pontot nem vettem észre, így azzal nem is terveztem. Így ehhez utólag kellett visszamennem, de szerencsére csak egy egyenes sprintet kellett levágnom, amit hamar letekertem. Az utolsó csoport a déli részen volt, keletről kezdtem a begyűjtést, de itt is kapkodva terveztem, a 11-es után a 17-es helyett a 12-esre mentem, így plusz szintre kényszerültem. Ráadásul a 17-es után ki tudja miért jobbra indultam el, de ezen már csak nevettem mikor észrevettem :)

Pontfogás sorrend: 14-18-3-2-15-4-5-6-8-9-7-19-20-10-11-12-17-13

Sok pici melléfutással, sok helyen hibás útvonaltervezéssel végül 5950 métert futva (110m szint) 50:47 alatt értem be a célba, teljesítve a feltételeket. Így aztán a 10. lettem a sorban a 15 indulóból.

Köszönet a szervezőknek a remek mókáért, igazán kitettek magukért hogy kitalálták ezt az átlagostól eltérő futást, jól sikeredett, és a napsütés a szép havas erdő mellé csak extra ráadás volt.

BUÉK!

Bookmark and Share

1 megjegyzés:

 1. Már vártam mikor rúgod be az öngólodat a térképfeltétellel! Gyorsan találd ki mit vétettél, mielőtt szólok Ákosnak, hogy fessen egy méretes DQ-t a neved mellé az eredménylistában!! :-P
  Ha megvan utána 100szor írd le, hogy legközelebb mit NEM teszel!! ;-)

  isti

  ja, amúgy BUÉK!

  VálaszTörlés

Figyelem! A név nélkül küldött hozzászólások törlésre kerülnek! Ha a "névtelen" típust választod, akkor a szövegmezőben van lehetőséged aláírni.