2009. március 31., kedd

3sz(k) - Fót és a gonosz mocsár

Azért annak is volt egy hangulata, hogy kedden volt a szerdai kisverseny :) legközelebb lehetne csütörtökön, az újabb izgalmak kedvéért. Ja! Majd lesz a cstsz, nemsokára :)

Nagyon szuper kis terep ez a Fóti Gyermekváros, igazán lehetne sok-sok verseny, nekem például remek ötleteim támadtak hogy milyen csuda jó (furfangos) pályákat lehetne itt alkotni. Van tereptárgy dögivel, a sok épület és kerítés miatt útvonalválasztási lehetőség, egy-két szintvonal is akad, no meg sok-sok-sok susnya, kettes és hármas zöld.

Hát a futásomról csak annyit, hogy ez nem az én napom volt. 4 kemény percet benne hagytam. Az első kettő a hármas pont felé menet úszott el, nem vettem észre hogy simán mehettem volna a kettes
után rögtön délre az úton, majd végig tovább a házak mögött a pontig. Ehelyett kerültem, nem találtam a lépcsős átjárót a két ház között, aztán meg jócskán túlfutottam. Gáz. Über gáz. A következő két perc csak részben az én hibám :) a kúpról lefutva a 11-es felé menet, megláttam hogy itt bizony sok kis ér, és sok vizenyő van. Ha bölcs lettem volna, kihúzok a kerítés felé, de nem voltam az, így az egyik átugrásnál a jobb lábam vádliközépig a sárban találtam. Még szerencse hogy nem nyelte be a cipőm mikor húztam ki.

A 15. pont után ráadásul nagyon bezsibbadtam, alig tudtam futni, de tényleg. Konkrét izomfáradtságot éreztem, most a tüdőm bírta volna, máskor az szokott hamarabb elfáradni. Elég keveset melegítettem be, talán azért? Vagy mert mostanában keveset ettem? A célba érkezés után is rögtön korgott a gyomrom, és eleve a szokásos súlyom alatt egy kilóval vagyok. Ez lett volna az oka? Vagy talán mert a sok susnyába gázolástól nem tudtam egyenletesen futni, és ez kiakasztotta az izmaim? Hát passz. Ha valaki tudja mondja meg! :)

Szóval a vége 31 és fél perc lett, 5km-t futva (a 3,1-re mért pályán), elég gyatra idő, a Koprivanacz Imi 21 percet nyomott, pedig őt is kicsit elnyelte a sár, azért az durva! De kárpótolt a szép tavaszi idő, a remek környezet, és a jó pálya. Köszi a szervezőknek, remek móka volt!

(Így utólag átnézve: beismerem, a 15-16 átmenetet is lehetett volna észak felé a tópart mentén elegánsabban...)

Eredmény: 16. hely / 53 induló.





8 megjegyzés:

  1. sajnálom, hogy nem tudtam menni, érdekes terep, tó, mocsár!
    én még a 7-8, a 8-9 és 18-19ben látok minimális kiaknázatlan tartalékot - innen az íróasztal mellől.
    a pulzusból látszik, hogy nem kímélted magad.
    p

    VálaszTörlés
  2. A 7-8 nem lehetséges másképp, kerítés volt a valóságban. A 8-9 valóban jobb lett volna északról, de így is elég dinamikusan haladtam, ott nem volt nagy veszteség.
    A 19 felé menet nem akartam a célt érinteni, a kerítés és a susnya (amiből addigra már eléggé elegem volt) pedig máshol nem engedte az átkelést. :)

    Egyébként tényleg jó muri volt :)

    VálaszTörlés
  3. A 19-essel semmi gond nincs, max csak annyi, hogy ahol maga a 19-es számjegy van ott, áthatolható kerítést jelöl egy szakaszon, így lehetett volna arra rövidíteni.
    isti

    VálaszTörlés
  4. Igen, én is erre gondoltam (látszik is egy kis törés a futásban), mivel láttam hogy a kerítés jel nem két bütykös csak egyes (áthatolható). De sajnos egy zöld kerítést láttam, amin nem lehetett volna átmenni.

    VálaszTörlés
  5. Tessék végre megtanulni, hogy nem az a lényeg, hogy egy adott útvonal gyorsabb e vagy takarékosabb, hanem az, hogy kellően vagány és bevállalós e, mer arra lehet villogni! :) az már kit érdekel, hogy a fél erdőt behozod a bozót-felsődön és uccsó lettél a versenyen?? :)

    VálaszTörlés
  6. jóvanna, én voltam!
    isti

    VálaszTörlés
  7. minden kerítésen át lehet hatolni! meg minden zöldön. előbb-utóbb... én pl. tavaly az egyik vértesi téli edzésen percekre fogságba estem (szó szerint) a nagyonsötétzöld szedresben. aztán elmúlt.

    VálaszTörlés
  8. Hát, Peti, ilyen velem is volt, egyszer gyíkká változtatott ... de már elmúlt. Égessük el ! :)


    Isti: bár szívesen hallgatok olyan példakép értékű emberekre mint te :) de így dilettánsként még nincs kinek villogni :) majd ha nagy leszek :)

    VálaszTörlés

Figyelem! A név nélkül küldött hozzászólások törlésre kerülnek! Ha a "névtelen" típust választod, akkor a szövegmezőben van lehetőséged aláírni.