2010. szeptember 8., szerda

Kázmilla bolondos tréfái

Emlékszem gyerekként még viccelődtünk hogy "mész a Hárs-hegyre? Dilis vagy?" - persze az őrületnek több formája létezik, a sok közül az egyik legkellemesebb a LK Supersprint. Két éve már egyszer kipróbáltam, és most visszatértem a tett helyszínére.

Jó kis móka az egész, régi térképen sok dzsuvában sok furcsa pontot - mai nehezítésként vizes erdőben. Az elején sajnos elfelejtettem beragacsozni a kartonom, így már a 12. pontnál totál szétázott szegény, onnantól a térkép szélére lukasztottam. A 10. pontig egyébként egész jó volt, ott az az átok gödör betett, de találkoztam  Lacival, onnan már nagyjából együtt nyomtuk végig, nevetve, kacagva, köveken szökellve, kiélvezve a tájékozódás örömét, a néha elképesztő alakot öltő, a szimbolt meghazudtoló pontokat. Elmerengtünk azon hogy vajon ezen a terepen képes-e bárki futni egyáltalán.

104 perc (ami úgy elröpült hogy alig éreztem egy órának), és az órám szerint 6,5km séta után aztán ledugtam a cél dobozt, és szomorúan mutattam az elázott kartonom, valamint a térképem szélein lévő lukasztásokat, de megszántak és azt mondták elfogadják így is az eredményt. Úgy fest aztán később valaki mégis fityiszt mutatott, mert az eredménylistában már "D" betűvel szerepelek. *új hír, rehabilitáltak, így elfoglalhattam a 44 fős mezőny 36 beérkezője közül a 28. helyet. Köszönet a szervezőknek!

No de nem is ez a lényeg! Még késő este (minden elismerés és köszönet a rendezőknek ezért a példás tettért, hogy ilyen hamar felkerültek az eredmények, sőt reggelre a térképek is digitálisan!!) elborzadva láttam hogy Isti 51 perc alatt lenyomta a pályát. Beérkezésem után látva Haresz 95 perces idejét azt gondoltam hogy hát jó, akkor olyan 70-80 körül lesz majd az eleje. De hát 51? Mi történhetett itt? - kerestem magamban a válaszokat. Több megoldás is eszembe jutott:
  • Isti a végén indult, és a vizes fűben, sáros talajon már széles nyomok vitték őt a pontokhoz.
  • Az elmúlt 13 évben úgy megismerte a terepet, hogy minden fa előre köszön neki, és meg is súgja hogy hol a bója.
  • Valójában sokkal többet futott, de egy tér-idő görbület miatt ez kevesebbnek látszott a végén.
  • Olyan sokan voltak kint már akkor a pályán hogy majd' minden pontra jutott egy ember, tehát szinte csak hangtól hangig szökellt.
Akárhogy is, le a kalappal! Nekem csak a 40 lyukasztás elvitt több mint 10 percet :) hát még mire kiolvastam a térképet, bár persze inkább csak sétáltunk és jól eldumálgattunk az átmenetekben az iránytartás és domborzatolvasás praktikáiról. De hát ez nálam inkább egy kellemes szerda délutáni mulatság, jövőre is itt a helyem!


Bookmark and Share

6 megjegyzés:

  1. Tulajdonképpen mindegyikben van egy kicsi igazság. Csapás szerűség volt néhány helyen, ahol igazán számított egyedül csak a 7-es volt. Az elmúlt 13 évet toljuk ki 16-ra :), A tér-idő görbítésen meg régóta dolgozom már, hisz valahogy VB-t kell nyerni. A 28-astól pedig tényleg majd' minden ponton találkoztam emberrel, nyilván ez is segített. Egyébként kiváncsi vagyok, ha nem szúró, hanem SI van, mennyivel lett volna gyorsabb a pálya, szerintem minimum 3 perccel... Remélem eljön az az idő, mostmár majdnem mindenki dugókájába belefér ennyi pontfogás és nem hiszem, hogy a doboz kihelyezése macerásabb, mint a szúróé.

    isti

    VálaszTörlés
  2. Tudtam én hogy megsejtem az okokat :) :) egyébként ha dugóka lett volna, 10-15 percet én is lefaragok tutira. Bár szerintem egyesületi szinten nem a kihelyezés, hanem inkább ennyi doboz kibérlése jelenthet gondot (plusz költséget).

    VálaszTörlés
  3. Talán nem is a bérlés, hanem inkább az őrzés...

    VálaszTörlés
  4. Hát erről a klubvezetőket kellene megkérdezni, gyakoriak-e most a lopások. Azért a kerékpárlakatos rögzítés elég stabilnak tűnik, ráadásul ott benn a dzsuvában, nem valószínű hogy bárki megtalálja.

    S.

    VálaszTörlés
  5. Majd valamelyikőtök megírná Werner Petya kollégának a lazarusra, hogy ő volt rossz helyen, nem a (23-as) pont? :)

    isti

    VálaszTörlés
  6. Fogtam a 23-ast, a térképen az út mellett van közvetlenül, a valóságban nem ott volt, közelebb volt a déli úthoz, mint az északihoz. Nem volt nagyon messze, de szerintem a térkép alapján nem volt elvárható, hogy lemenjek keresgélni a két út közé.

    WP

    VálaszTörlés

Figyelem! A név nélkül küldött hozzászólások törlésre kerülnek! Ha a "névtelen" típust választod, akkor a szövegmezőben van lehetőséged aláírni.