2009. március 22., vasárnap

Mecsek Kupa 2009 - 2.nap

Ez volt a lehetőségem a szépítésre, elterveztem hogy nagyon ott leszek agyilag és futok ahogy csak tudok, nem törődve a fáradtsággal. Ez majdnem sikerült is :)

A rajthoz vezető út iszonyat hosszúnak tűnt, majdnem végig kocogtam, tutira minden izmom átmozgattam mire felértem. 12 percem maradt kicsit nyújtani és felkészülni, ez kevésnek bizonyult. Olyannyira, hogy még az órám is elfelejtettem elindítani a rajtnál.


Az egyes pontos mumusom megint ébren volt: a tervem az volt, hogy folyamatosan figyelem jobbra az utat, mennyire távolodik, és állandó nyitással rámegyek a pontra. A hiba az volt, hogy ettől még kellett volna támadópontot választanom. Ennek hiányában két percem ráment a pont megtalálására.

Szerencsére a pálya többi részében már ilyen hiba nem volt, a többi pont vagy rögtön, vagy csak kis kereséssel, de szinte időveszteség nélkül meglett.

A 4-5 közötti cikk-cakk érdekes :) itt a terv az volt, hogy minél előbb ki (fel) a műútra, majd ott meglátom hogyan tovább. De valamit mindig kerülni kellett (susnya, gödör), ez meg mindig elvitt valamelyik irányba, és ezt vissza kellett korrigálni. A műút után pedig - vesztemre - elmentem egy srác után, mert jónak tűnt a választása, de aztán hamar rájöttem hogy nem az, persze utána megint a visszakorrigálás maradt.

Innentől egyébként egy 3-4 fős csoport alakult ki, akiket hol elhagytam, hol meg ők engem, például a hatosra ők az északi kerülőt választották,ők kicsit előbb értek oda, de a 7-re már együtt értünk, a nyolcasra meg én előbb. A 9-es felé már nagyon fáradt voltam, de igyekeztem magamban tartani a lelket, és határozottan azt parancsoltam a lábaimnak hogy fussanak :)


A tízestől begyújtottam a rakétákat, a befutónál olyan sebességet értem el hogy kicsúsztam az egyik ívnél a kordon felé menet, még az egyik szalag is elszakadt emiatt :) hát ez van ha az ember igyekszik. Amikor beértem, örömmel láttam hogy 10perces átlag alá kerültem: a 6km-es pályán 55 percet jöttem.


Úgy éreztem, ez sokkal jobb mint tegnap: hosszabb távon gyorsabban futottam, és csak egy komoly hibám volt, szerintem 3, esetleg 4 perc maradt benne. Aztán amikor kikerültek az eredmények, nagyot koppantam: rosszabb lett mint tegnap: 29 indulóból a 16. lettem. Az összesítésben 15. helyen végeztem 25-ből.
Tapasztalat: úgy érzem, magamhoz képest jót futottam (még ha sajnos az eredmények nem is ezt mutatják), sőt, némi fejlődést is érzek a tájékozódásomban, és enyhe javulást az állóképességemben, ezt főleg a 2. napi etap alapján. Már most várom a 2010es Mecsek kupát :)





2 megjegyzés:

  1. szép volt, sanyi! azt hiszem, hogy a relatíve gyengébb eredmény a relatíve erős mezőnynek köszönhető. én boldog lettem volna 10 perc/km tempóval. az enyém bátaapátiban 11:40 volt 4,8 km-en...
    péter

    VálaszTörlés
  2. Hát köszi :) ezen persze én is gondolkodtam, hogy tán az erős mezőny miatt lett úgy a helyezés, ahogy, de elsőre ezt elég gyenge kifogásnak ítéltem meg :)

    S.

    VálaszTörlés

Figyelem! A név nélkül küldött hozzászólások törlésre kerülnek! Ha a "névtelen" típust választod, akkor a szövegmezőben van lehetőséged aláírni.