2009. március 25., szerda

Futás a Baki-dombon.

Jajj, bocsánat, kicsit összekeveredtek a betűk! Természetesen a Bika-bormda gondoltam. Illetve, izé, dombra. Hát ez a keveredés, ez szörnyű! :)

Az ugyan benne volt a kiírásban hogy a pályák "némi nehezítéssel" lesznek elkészítve, de nemigen törpöltem rajta hogy mire is gondolhatnak a szervezők. Korán értem oda, Vöcsök még akkor jött vissza a felvezetésből, mikorra én már bemelegítettem. Az indítás előtt már kiderült a turpisság: a térkép 12 egyforma részre volt osztva, és a részeket szépen megcserélgették. És erre lett felrajzolva a pálya. Szóval átmenet kampec, a pont környéke volt csak hasznos infó.

No, hát én ennyi tudással indultam el másodikként, meg hát az indító srác segített hogy az első pont a dombtetőn van, bár ez a segítség irreleváns volt, mert ugye a szintvonalak eléggé árulkodtak. Ha nem ennyire az elején indulok, talán több infóval is ellátnak, mert mikor beértem a pályáról, a többieknek már elég részletes előadások hangzottak el arról, hogy miért is olyan a térkép amilyen, és mit hogy érdemes csinálni. Ez nekem nem jutott :(

Én például nem tudtam, hogy a szeletek csak más helyen vannak, de az északolás a helyén maradt, így egy darabig nagyon össze-vissza forgattam a térképet, minden variációval számoltam, főleg a hármas pont jelentett megfejthetetlen talányt (11 perces átmenet), ami párolsult azzal, hogy ezen a helyen életemben először voltam, semmit sem ismertem egy picit sem. Szóval, a 2-3 között szépen komótosan körbefutottam a teljes parkot, minek következtében megismertem a tereptárgyakat (és mellesleg megláttam néhány bóját is).

További problémám volt, hogy azt az infót kaptam: "ó, csak itt a parkon belül van a pálya, egyszer kell csak átmenni ott fent a sarokban az úton." No hát ezért történt, hogy a 6-os pontra még csak-csak rájöttem 3 perc után hogy na ez az a pont, aminél át kell menni az úton, de a 7-es és 10-es pontnál már abszolút erre nem gondoltam, így sokadszorra beszéltem rá magam, hogy de, tényleg ott van a pont. Mindhárom pontra plusz 3 percek repültek el.

A többivel nem volt gondom, ráadásul az 5-ös után már az északolásra is rájöttem, így az átmenetek rövidültek. Most már, így utólag, úgy csináltam volna, hogy az elején a rajtnál (vagy fent a dombon) inkább eltöltök teljesen megállva 2-3 percet, hogy megértsem az egészet és helyére rakjam a darabokat, utána már maxi gázzal futhattam volna.

Sebaj, jól éreztem magam, tényleg jó móka volt, köszi Vöcsök, kellemes 42 percnyi és 7,2km-en át tartó futást okoztál :)

Helyezés: 39 / 57 (lehetett volna jobb is, ha nem engedik sokaknak, hogy másodszorra is (már megismerve a pályát és a térképet) is induljanak, és a második (jobb) eredmény számítson ... :)


3 megjegyzés:

  1. hát itt a megjegyzés: úgy szeretném, ha berajzolnád az útvonaladat!
    amúgy alkalomadtán kimegyek és megpróbálok végigmenni.
    p

    VálaszTörlés
  2. Hát sajnos ezzel nem szolgálhatok :) fingom nincs merre mentem, bár egy idő után bekapcsoltam a GPS-t, de ahhoz össze kellene rakni a térképet normálisan hogy rárakható és visszanézhető legyen az út ...

    VálaszTörlés
  3. Nincs ezzel semmi gond, ha a rajtban ért ollót és széles tikszót használni. :)

    VálaszTörlés

Figyelem! A név nélkül küldött hozzászólások törlésre kerülnek! Ha a "névtelen" típust választod, akkor a szövegmezőben van lehetőséged aláírni.