2010. szeptember 22., szerda

Gombavölgyi szurkálódós

Még mielőtt véresre lapozná valaki a térképet: nem, ennek a helynek továbbra is Virág-völgy a neve, de a körülményekre tekintettel - nevezetesen hogy lépten-nyomon őzláb-telepeket kerülgettünk futás közben - a mai napra átkereszteltem. Egyébként pedig úgy döntöttem, kipróbálom ezt a pontbegyűjtős őrületet. Nem bántam meg. És most már a szúróbélyegzőt sem utálom annyira.

Szóval a 21 pontot nem mertem bevállalni (nyugodtan jöhetnek a virsli vagy kommentek), tizennégy bója meglátogatását tűztem ki célul, és mivel az időm eljöttekor rögtön futásnak indultam, nem szőttem különösebb terveket: lesz ahogy lesz. Rögtön egy tévesztő-bójás ponttal kezdtem, a karikában leszúrt helyet kellett azonosítanom a terepen és megtalálni a háromból a helyeset. Mint az útvonalon is jól látszik, végül a kőtől mértem pontos irányt, és azt vettem tutira. Hogy (utána) az ötösnél miként vétettem el a kifutást, ne kérdezzétek :) a hármas utáni kerülő azonban direkt alakult, asszimilálódtam a növényzethez, ahol engedte ott mentem, után a inkább kerültem. A 16-os felé a kurfli annak volt köszönhető hogy a 14. után a hosszú egyenes enyhén lejtős futáson terveztem meg miként is jön majd össze a szükséges pontmennyiség, és mire felnéztem a kanyarban találtam magam. És ezután elkövetkezett a nap legérdekesebb pontja.


Látszik, hogy a 17. után eleinte kevés szintet vettem fel, így félút után nem sokkal felmentem a szerintem szükséges pluszt, majd kicsivel tovább meg is láttam a karikázott gerincet. De pont sehol. Innentől túrás volt, de mivel biztos voltam benne hogy jó helyen állok, ezért egy idő után feladtam és a továbbhaladás mellett döntöttem, persze lányos zavaromban az útelágazást céloztam meg menekülőiránynak. Onnan a 19. felé tartva aztán visszahívott a lelkiismeret és csináltam a szintezős támadást visszafelé (felsőbb vonal), kilukadtam ugyanahhoz a gerinchez de semmi. Aztán egy hirtelen elsuhanó másik futótárs látványára lenéztem, lementem, és ott, majd' 30 méterrel és 2-3 szintvonallal lejjebb meg is lett a pont. Hát ez durva.

Ezután már nem volt gond, még a 20. pont is meglett pedig láthatóan térképhibás, de hát a terep ott elég jól adta magát. A végén még a 21. pont volt tévesztőbójás, de ott szerencsés volt a támadási irányom, szerintem jót fogtam. Kár a 18. pontért, ott azért bő 10-12 percem elment a túrással, kerülővel, majd a visszamenetellel. Összesen 60 percet töltöttem kint a pályán, 6,7km lett a teljes táv. A pontsorrendem: 1-5-4-3-13-14-16-17-18-19-20-6-7-21.


Megérkeztek az eredmények: a 14 pontos Férfi mezőnyben a 3. helyre sikerült bekocognom :) 5 perccel lett jobb az első helyezett ideje. A 21 pontos Férfi mezőnyt ugyan 70 perccel nyerték, de hibás pontfogás miatt 80 lett belőle, így az első érvényes idő 76 perc.

Bookmark and Share

10 megjegyzés:

  1. Igazad van a 18-as ponttal kapcsolatban, tényleg rossz helyen volt. Én is megtaláltam a térképen jelzett gerincet s nagyon meglepődtem a bója hiányán (persze egy ilyen térképen egyáltalán nem lehetünk biztosak abban, hogy a térkép tényleg azt a gerincet jelölte). Szerencsém volt, mert valaki hallván a tanácstalan sopánkodásomat megszánt és szólt, hogy hol van a pont. Egyébként a leggyengébb a térkép pont azokon a részeken volt, amit te kihagytál (8, 9, 10, 11), az úthálózat itt jelentősen átalakult a térképen jelölthöz képest.
    Sajnos ma GPS nélkül futottam, de a pályámat kézzel berajzoltam (hamarosan feltöltöm). Mivel menet közben úgy éreztem, hogy a terep, a térkép és a pontok, no meg az időjárás kellemesebbnek tűnt a előítéleteimnél, ezért én végül bevállaltam az összes pontot.
    Kb. 76 perc lett.

    VálaszTörlés
  2. Zetor, le a kalappal! A 76 perc nagyon szép idő. Még ha nem is szúrok el 10-12 percet a 18. pontnál, sem biztos hogy hozom ennyi idő alatt a teljes pályát. Gratulálok!

    VálaszTörlés
  3. Bátor vagy (esetleg tapasztalatlan :)), hogy errefelé még be mersz menni az erdőbe. Én vagy 15 éve fogadtam meg, hogy ilyet többé nem teszek, azóta tartom is.

    VálaszTörlés
  4. Gyerekek, itt az a szokás hogy vállaljuk magunkat: nem névtelenül írogatunk, hanem aláírjuk a véleményünket :) jóóóóóóóó?

    Egyébként pedig: van olyan terep ahová én sem megyek vissza (Naplás-tó), de ez azért nem az a futhatatlan kategória. Szóval a "bozótos" felkiáltással távolmaradás inkább csak megfutamodás :) :)

    VálaszTörlés
  5. A 18-as pont az én saram, nem vitás. Viszont nagyon érdekes utólag, hogy nálad a GPS ott látta a pontot ahová szántam, azaz a D-i kis mélyedésben.
    (Tudtam a térképhibáról. Ezért "tettem fel" a bóját a legközelebbi gerincre... és itt jött a baki, mert a kőrt ezek szerint hibás helyig, messze felhúztam.)
    Nagyon kíváncsivá tettél.
    Ezt a részt holnap még egyszer körbejárom.
    Szabon János

    VálaszTörlés
  6. János, ha megvan a másodhelyszínelés eredménye, légyszi mindenképp írd majd meg! Köszönöm!

    VálaszTörlés
  7. Mégegyszer a 18-asról.
    Végigjártam mégegyszer a 17-estől úgy ahogy írtad, mindíg felfelé húzva ha kerülni kellett valamit. Ennek dacára szépen elhaladtam a gerinc alatt mintegy 20-25 m-re majd a lapos gödörhöz értem.
    Ha a gödör lett volna a 18-as, ahogy terveztem, akkor mindenki aláfutott volna 15-20 m-rel; ezért gondoltam hogy az állványt inkább felteszem a gödör (utáni)kis gerincre hogy a hiba miatt javítsam a láthatóságot. (A gödör elött - a nagyobb gerinc alatt - még jobb lett volna)
    A nagy hibát azaz hogy kis mélyedés helyett miért az 50 m-re lévő (nagyobb) gerincet jelöltem egyszerűen nem értem! Rövidzárlat!
    Viszont egyre nagyobb tisztelője leszek Ferkónak (Síkhegyi Ferencnek)! Tulajdonkép ez a térkép is az Ő javítása, 1972-ből (!) úgy tudom. Mindenesetre Ő volt az is aki (szerintem viccesen) először rossz hírét keltette, amikor 2000-2002 közötti egyik kisversenyünkön elindult rajta és utána hangosan szidta a helyesbítőt...
    Bárcsak több ideje lenne hogy ismét javíthasson!
    Szabon János

    VálaszTörlés
  8. Köszönöm a visszajelzést. Így hát aki akkor járt arra amikor más is fogta a pontot, annak szerencséje volt :)

    VálaszTörlés

Figyelem! A név nélkül küldött hozzászólások törlésre kerülnek! Ha a "névtelen" típust választod, akkor a szövegmezőben van lehetőséged aláírni.