2010. február 15., hétfő

Téli punnyadás (vége?)

Olyan voltam mint egy medve, téli álmot aludtam. Kifogásnak helye nincs, enyhítő körülmény hogy a december és a január sok munkát tartogatott, így kevesebb idő maradt minden másra. Verseny nuku, így a motivációs szintem is a nulla felé közelített.

Szerencsére beindultak a szerdai tornatermi edzések, így legalább heti egy alkalom mozgás (szégyen) megvolt. Belefért még három nap síelés, és három nap kirándulás,  a legutóbbi épp a szombati szélviharos időjárás közepette a Tihanyi-félszigeten.

Na de most már aztán elég legyen! - mondtam magamban - hiszen mindjárt itt a HOB, és ha nem akarok közröhej tárgya lenni (bár sanszos hogy mindenképp így lesz), akkor muszáj lenne nekiállni az izmaim feltuningolásának. Első lépésként - a tavalyi terveknek megfelelően - beneveztem a hétvégi halasi edzőtáborba. Reméljük el is jutok oda rendben, és megküzdhetek a pénteki és szombati kihívásokkal.

Még előtte azért, tegnap este kitűztem magamnak  egy "edzőkört", mintegy felkészülési terv részeként. A szigeti futásokat kiegészítendő egy kis hegyi edzés, csak hogy az izmok az emelkedőt és a lejtőt is jól bírják. Szerény tudásomnak megfelelő lett a kör: mindössze 7100 méter, 220 méter szintet beleépítve. Ennek vágtam ma negyed négy körül neki, derengő napsütésben, +3 C fokban, egészen jónak mondható, enyhén kásás havas utakon.



Még egyszer szeretném kihangsúlyozni: hosszú és keserves szunnyadozás után, első alkalommal futócipőt öltve követtem el ezt a teljesítményt. 40 perc volt a tervem, 42 és félre sikerült, szerintem 4 és fél perc maradt benne, de tudom, hogy le kell vinnem 35 percig. Március végére meglesz, tuti. Vagyis inkább remélem és mindent megteszek.

A részeredmények:
R/C -> A ... 2230m / 180m ... 7:46/km ... 172 átlagpulzus
  A -> B ... 1350m /  20m ... 5:36/km ... 176 átlagpulzus
  B -> C ... 2140m /  20m ... 5:35/km ... 177 átlagpulzus
  C -> D ... 1230m /   0m ... 4:43/km ... 176 átlagpulzus 

Laikusként a következőket hámoztam ki ebből az eredményből:

  • A csúcsra futás nyáron 14 perc alatt is ment, szóval itt látszik hogy 3 és fél percet lassultam.
  • A lejtősebb szakaszokon magasabb pulzussal mentem, ez ugyebár így nem jó, ezt is az edzetlenség számlájára írom.
  • A harmadik szakaszon az Árpád-kilátó felé sajnos eléggé megfogott az emelkedő.
  • Az utolsó szakaszon nyomtam lefelé ahogy csak tudtam, úgy éreztem szinte repülök, és tuti 4 perces vagy az alatt lesz, erre jól nem. Érthetetlen.

Nos hát ennyit a mai edzésről, szerdán tornaterem, pénteken szombaton Kiskunhalas. Hajrá!




Bookmark and Share

3 megjegyzés:

  1. szevasz, majd rámegyek az edzőkörödre, mondjuk most pénteken, hátha nekem kijön a 40 perc. az nem világos a térképből, hogy hol mész ki az újlaki hegyen a starthelyre és hol jössz vissza. azt gondolom jól látom, hogy az A kb a pingpongasztaloknál van, és azt hiszem azt is tudom, hogy a B után hol fordulsz jobbra az aszfaltról. ja, van már 305-öm! 45.000-ért vettem, zsír új, de nincs rajta garancia.
    én sem edzettem túl sokat mostanában, az otthoni 9 km-es edzőkörömön 150 körüli pulzussal megyek. múltkori terem is elmaradt, de holnap lehet, hogy belefér. lesz térképes feladat? a borókára jössz?

    VálaszTörlés
  2. Na de rég láttalak itt is meg máshol is :) Ahogy a kék körön leérek a 3H-ról, a következő kis ösvényes jobbra fordulva a bunker mellett megyek fel a csúcsra. Az "A" nem a pingpongasztal, hanem a kerítéssarok ahol ráfordulsz a lejtőre. A "B" után a második parkolónál mentem jobbra és rá a zöld körre, és azon végig a focipályáig, majd a kék sávon fel az Árpád-kilátóba és le a célba. Gratula a kütyühöz, tuti hasznát fogod venni. Holnap lesz térképes feladat, és naná hogy megyek a Borókára! :)

    VálaszTörlés
  3. Ja és Péter: neked 37 perc kötelező elsőre is!!!!!!

    VálaszTörlés

Figyelem! A név nélkül küldött hozzászólások törlésre kerülnek! Ha a "névtelen" típust választod, akkor a szövegmezőben van lehetőséged aláírni.