2009. szeptember 2., szerda

Szezonnyitó a Népligetben

Hosszú nyári hallgatás után eljött végre az ősz, és ismét a dugókák csippanásától visszhangzott a liget. Na meg a dinnyerohasztó melegtől az arcomon végigfolyó izzadtság sistergésétől.

A Népligetet szeretem, itt jól lehet gyakorolni a gyors futást, és a fegyelmezett térképolvasást, anélkül hogy halálra zúznám magam egy meredek lejtőn, vagy hörögve végkimerülnék egy otromba emelkedő közepén. Parktájfutás éljen sokáig!

Sem a térkép, sem pedig a pálya sok meglepetést nem tartogatott, igyekeztem kicsit bemelegíteni, bár a lábamnak furán tetszett a sok kihagyás után a futómozdulatsor. A 3,4km-es pályára 20 percet tűztem ki magamnak, ez reálisan elvárható lett volna. Sajnos jócskán alulteljesítve a várakozást 23 perc és 13 másodperc kellett a teljesítéshez (4km futás 5:40-es átlaggal). Ennek az egyik oka két keverés volt, a 3. és 7. pontokra. A másik pedig az, hogy még mindig képtelen vagyok (pszichésen is) folyamatosan gyors tempóban futni. Néha lelassítok, elmélázok, ha meglátom a pontot sétába váltok át, megcsodálok egy mókust a fán, és ilyen apróságok. Hazaérve egyébként szent meggyőződésem volt hogy belustultam, de a pulzusgörbémet nézve ezt elvetettem, mert jól láthatóan csak a két keverésnél ment le, egyébként végig 180 körül pörgött.

A pályakitűzést dicséri, hogy végre voltak egymáshoz közel más pályás pontok (én tévesztőpontnak hívom), hogy ne csak agyhalottan az első felbukkanó, sacc-per-kb jó helyen lévő narancssá
rga folt felé kelljen futni. Na egy ilyen miatt a hatosnál kicsit meg is torpantam kicsit. Még hat hét az ONEB, addigra remélem formába lendülök.



6 megjegyzés:

  1. Szia,

    Szerintem a 23 perc azért nem akkora tragédia még ha parkversenyről is van szó. Ha leszámítod a két hibát akkor meg is lett volna a 20 perc-es cél.

    VálaszTörlés
  2. köszi :) de most már azért elvártam volna magamtól hogy ez jobban menjen. A "mi lett volna ha" és a "majd legközelebb" fordulatokat igyekszem kiiktatni :)

    VálaszTörlés
  3. juhé, legalábbis az munkahelyi gépemről. amit akartam, már megkérdeztem.
    sajnálom, hogy ez a szerdai verseny elkerülte a figyelmemet, nem volt túlreklámozva, az mtfsz honlapján pl. nem láttam, bár lehet, hogy a levlistán szerepelt, azt régen néztem. nade most jön az ősz, lassan vége a repülésnek, megyünk tájfutni! előtte még okt 4 egy maraton.
    szaasz

    VálaszTörlés
  4. Helló Sanyi!
    Lehet hogy már össefutottunk a ligetben, de az biztos hogy mostantól ez részemről "ÍGÉNY"! Tetszik a blogod és már tavaly egyszer majdnem....
    Szóval park és egyéb tájfutás is érdekel
    Én valami feldobott pillanatomban elkezdtem egy jó játékot:
    http://tavfutomuvek.extra.hu/kerGPSgraffiti.htm
    GPS graffiti!!!! szeretném, ha többen látnák ezt a tájfutók közül, és kapnék valami visszajelzést... ÉS hogy más tuott-e ilyet vagy fusson ezután...
    Legyen valami kapcsolatunk, ha nincs ellenedre
    Üdvözlettel: rokalaci

    VálaszTörlés
  5. Szevasz,

    Hát úgy vélem ez a rajzolós móka kevésbé lehet tájfutó szenvedély, inkább a lelkes geokesserekre gondolok mint potenciális közönségre.

    Üdv,
    Sanyi

    VálaszTörlés
  6. Ja az is lehet, lesz az idén a iskolás tájfutáson kívül más /tájfutás/ a Népligetben?
    /ha tudnék emilcímet arra írnék - rokalaci@gmail.com- /

    VálaszTörlés

Figyelem! A név nélkül küldött hozzászólások törlésre kerülnek! Ha a "névtelen" típust választod, akkor a szövegmezőben van lehetőséged aláírni.