2014. június 21., szombat

Középtávú OB 2014

Azt hiszem még mindig nem az én műfajom az egy nap két futás, vagy lehet hogy csak ezt beszélem be magamnak, és mivel minden fejben dől el, így is lesz.

A selejtező pályája - ez
szépen sikerült
Az idei KOB több szempontból is nagyon tetszett: nagyon jó volt a terep, fizikailag is technikás pályát kaptunk (jelentős szintkülönbségek, szabdalt domborzat, nehezebben futható de jól átlátható erdő), nagyon jó futóidőt fogtunk ki (napsütés, enyhe szél, 20-22 fok), és jó szervezésben volt részünk (jó rajt/cél választás, technikás rajtoltatás). A selejtezőt nagyon jó kedvvel és hangulatban futottam végig, gyakorlatilag jelentősebb hiba nélkül. Elégedetten értem be, közepesen futottam csak ki magam, és stabilan kerültem be a döntőbe. Érdekesség, hogy alig fél percen belül négyen értünk be közel azonos idővel (eredmények itt).

A döntő pályája - elrettentő példa mindenkinek:
így nem szabad
Próbáltam fizikailag és agyilag is kipihenni magam délutánra, de annyira jól valószínűleg nem sikerült, mert a döntő rajtjába menet sokkal tompábbnak éreztem magam mint délelőtt. Természetesen nem akartam jobb eredményt mint a selejtezőben, a mezőny középső harmadának végét céloztam meg, nem túl gyors de fegyelmezett futást tervezve. Az eleje még jól is ment, aztán a 10. pont felé menet nagy meglepetés ért: a 11-eshez érkeztem. Nagyon meglepődtem. Annyira biztos voltam abban hogy jó irányba futok és az én pontomat látom, hogy elég nehezen tudtam feldolgozni a tévedést. Gyorsan átfutottam a jó ponthoz, aztán vissza, viszont így a kapkodás és rohanás miatt kicsit több energiát vettem ki magamból mint kellett volna. Ilyenkor kellene azt csinálni (amit persze előtte és utólag mindig tudok és megfogadok, csak verseny közben felejtek el), hogy megállok, nagy levegőt veszek, megnyugszom, és úgy folytatom tovább. De látszik, hogy nem így történt. A hátralévő távon teljesen szétestem, alig volt jó pontfogásom, legalább 10 percet hagytam az utolsó pár pontban, ami azért elég nagy luxus középtávon. 

Nagyon sajnáltam a dolgot, minden adott lett volna egy jó futáshoz, ismét, mint már oly sokszor a fegyelmezetlenség vezetett a rossz eredményhez. Most sem tudok mást írni mint a sablon lezárást: majd jövőre okosabb leszek.

Bookmark and Share

2 megjegyzés:

  1. Gratulálok a selejtezőhöz! Higgadt és kiegyensúlyozott versenyzés. Kár, hogy a döntő nem jött ugyanígy össze. Lesz ez még jobb...

    VálaszTörlés

Figyelem! A név nélkül küldött hozzászólások törlésre kerülnek! Ha a "névtelen" típust választod, akkor a szövegmezőben van lehetőséged aláírni.