2013. január 5., szombat

Kettő előre egy hátra

Van amikor jól megy, és van amikor nem annyira. Az óév zárása és az újév nyitása valahogy ilyen felemásra sikeredett.

KST Kontroll-kör János-hegy
Nagy tájékozódási kihívásoknak most nem vetettem alá magam, inkább csak szinten tartó futogatások voltak. Azok viszont elég érdekesen sikerültek. Az első említésre méltó esemény, hogy két egymást követő napon sikerült egy-egy 10km-es futás úgy, hogy mindkettő sikeres, sőt tulajdonképpen számomra példaértékű volt. Ez utóbbi alatt az értem, hogy nem hajtottam szét magam, nem lettem hulla a végére, végig sikerült jó mozgást és jó levegővételt tartanom, mégis mindkettő igen szép tempóval zárult. Az elsőt itt Herceghalom környékén követtem el, kevésbé szintes (10 km / 100 m) terepen, enyhén fagyott, néhol olvadt sáris úton, a végére 5:23-as átlagom lett. A másikat másnap szuper időben, fent János-hegyen. Ez a KST-s téli edzések kontroll-köre volt, amit Schwendtner Erikkel nyomtunk. Ő egy órát szeretett volna, de mondtam hogy nyomjuk le  55 percre (9,7 km / 300 m szint), ami végül sikerült is, de úgy, hogy a Virág-völgytől a Libegőig tartó emelkedőn szinte semmi erőt nem adtam bele. Legközelebb megpróbálom egyedül, saját tempóban, hátha összejön az 50 perc. Az szuper lenne.

Aztán újév első napján Eszti által motiválva kipróbáltam a résztávos edzést. Egy 857 méteres kontroll kört találtunk ki, aminek két szakasza enyhe (5-10 m) emelkedő. Persze előtte az odafutás is bemelegítés, meg az éles időmérő kör előtt futottam pár próbát. A mért kör végül 4:28-as tempóval sikerült, kb 80%-os erőbedobással, ami elsőre biztató. Remélem még az alapozási időszak alatt jó pár alkalommal sikerül megfutnom, meglátjuk milyen fejlődés várható. A vége felé esetleg egy edzés alkalmával kétszer-háromszor is megfutom.

BUÉK 20 TT útvonal
És a végére hagytam a gyászos teljesítményt, ami nem más mint a már 11 alkalommal teljesített BUÉK 20 teljesítménytúra. Az utolsó két teljesítésem természetesen már futva történt, az első 2009-ben, akkor még csekélyke futó-tudománnyal 2 óra 25 perc kellett a 19 km és 850 méter szint leküzdéséhez. 2011-ben ez 2:12 alatt sikerült, idén szerettem volna 2 órára levinni, de sajnos nem sikerült a projekt. Az első 10 km még szuperül ment, jó tempóval, és nem is éreztem magam fáradtnak, de aztán ez bő 1 km alatt megváltozott. Elnehezedtek az izmaim, szétesett a futásom, és a levegővételem is. A János-hegy oldalába történő felkapaszkodás kész kín volt. Az persze igaz, hogy a nagyon sáros, csúszós út főleg az elején sokat kivett, talán ez volt az oka a tervezettnél hamarabb történő elfáradásnak. Kedvenc Nagy-Hárs hegyi emelkedőmet nem is tudtam rendesen megfutni. Az utolsó 4 km lefelé gurulás pedig nagyjából fele olyan tempóval ment mint amennyivel mehetett volna ha nem fáradok be ennyire. A végére tehát szinte ugyanazt az eredményt hoztam mint két éve, mindössze két percet sikerült javítanom, de ezt igazából nem tekintem eredménynek. Jövőre valószínűleg megpróbálok keresni egy futótársat, aki segít felnőni a feladathoz, és végre sikerült összehoznom a 120 percet erre az egyébként nem is olyan könnyű útvonalra.

Bookmark and Share

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Figyelem! A név nélkül küldött hozzászólások törlésre kerülnek! Ha a "névtelen" típust választod, akkor a szövegmezőben van lehetőséged aláírni.