2011. szeptember 1., csütörtök

Eötvös 2011 - kockás szoknya

A Hungária Kupa utáni hetem elég kevés mozgással telt, ennek tényleg időhiány volt az oka és nem a lustaság. De persze az Eötvöst nem is tétversenynek szántam mint inkább csak egy edzésnek, élvezve a hidegfront okozta kisebb lehűlést.

A sprinten elég korán indultam, így elég korán ki is mentem a rajtba kicsit felkészülni, ahogy Isti sporttárs nagyon helyesen mondta a patakparton futogatva: ez kérem egy sprint! Még indulás előtt egy vaksi ámde annál nagyképűbb biciklis vágódott bele a rajtra várakozók közé, majd mikor még neki állt feljebb, Stanyó, háta mögött vagy ötvenünkkel megkérdezte tőle: "nem félsz hogy meglincselünk?" - szóval igazán jó hangulatban rajtolhattam. És plusz grátiszként egy perc térképnézegetést is kaptunk - fel nem foghatom miért, de maradjunk annyiban hogy nem ez volt a nap utolsó furcsasága. Szóval a hídig simán el is terveztem a menetet - nem mintha nagy feladat lett volna. Ennek ellenére az egyes pontnál ott hagytam 15-20 másodpercet, rossz bokorbeugrót választottam elsőre. A hídnál kicsit nehezen értelmeztem a szalagozást, itt is 15 másodperc hozzájött. Bár én még a szerencsésebbek közé tartoztam. Novai Évi például átugrált a patakon, mert ott is látott szalagot, de hallottam olyan beszámolót is hogy valaki sehogy sem tudta feloldani az úton és patakon egyszerre történő átkelés problémáját. Szó ami szó, egy igazi (és nem a földön a porba tiport) szalagozás sokat segített volna :) no mindegy, a túloldalt újra lendületet kaptam, majd elérkeztem a pálya legfurcsább részéhez: a szépen egymás után felfűzött 9-10-11 pontokhoz. 21B pályán. Nehogy véletlenül gondolkodni kelljen. Ejnye már!

A vicces kombináció után én inkább kikerültem a kis zöldet, bár volt egy sporttárs aki átvágott de semmivel sem ért hamarabb oda mint én, plusz folyamatosan használta a levegőt a káromkodással. Innentől már csak a fűben futás lassított, aztán következett a cél előtt a külön ábrázolt terület. Megmondom őszintén eléggé vártam, remélve hogy némi izgalmat csempész ebbe a kis satnya pályába. De a pályatervezés gondosan ügyelt arra hogy ne így történjen: mindössze egy cikk-cakkot kellett leírni. Ismétlem: a 21B pályán. Egyébként később visszasétálva (és Eszti befutójára várva) a helyszínen nézegettem, és bizony idősebb sporttársaink - az F50 vagy F60 kategóriában - mintha nehezebb vonalvezetést kaptak volna. Pont egyébként volt bőven, igazán megérdemeltünk volna valami gondolkodtatóbb összekötést. A kijáratnál Eszti várt fotómasinával, úgy dugtam a célban. Az órám 20:57-et írt ki, és 4200 méter távot a 3500m-re kiírt pályán. Ez a 36 fős mezőny 25. helyét jelentette. Nem, nem vagyok ennyire béna, de az első kilenc, Kovács Ádámtól (14:50!!!) Tóth Ádámig (18:19) tartó mezőnnyel amúgy sem akartam versenyre kelni.

Kis pihenő után nem sokkal a váltó rajtjában találtam magam. Persze nem ez volt a terv, hanem hogy egyéniben indulunk, de végül felállítottunk egy családi csapatok (Eszti anyukája, Eszti és én) a nyílt kategóriában. Legyen már valami hangulata a dolognak. A rajt után a térképre nézve az első döbbenet a térképrajt helye volt. Láttam hogy a kerítésen kiérve oda kellett volna futni, de körbenéztem, és senki nem fordult arra, mindenki rögtön az erdőbe vette az irányt. Hm. Hát én is ezt tettem. Bár első futó voltam, igazából nem nagyon néztem ki merre van körülöttem, mentem ahogy tudtam. Szerencsére nem volt egy agyzsonglőr pálya, itt ez megint a gépembereknek szólt. De ennek ellenére egy hibám mégis volt: rosszul osztottam be az erőm, az átfutóra kicsit elzsibbadtam, így az azt követő pontfogásnál otthagytam vagy fél percet legalább. 

Azért még a cél felé belehajráztam, de amilyen fáradt voltam, a váltótárs kezére csapása után elfelejtettem ledugni a célt :) de szerencsére emlékeztettek rá, így csak plusz 20 másodpercet jelentett a dolog. Utánam Eszti anyukája is becsülettel kifutotta magát, majd a váltónkat végül Eszti remek futása hozta jó helyen, Ő fél perccel jobbat jött mint én, és így az ötödik helyről feltornázódtunk a  harmadikra. De ennek nem örülhettünk sokáig, ugyanis az előttünk lévők hibát vétettek, így előre léphettünk az ezüstérmes helyre. Jó csapat voltunk!

Az eredményhirdetés elég kaotikusra sikeredett, de ennek főképp mi vagyunk az okai, mármint tágabb értelemben mi. Miért olyan nehéz csendben maradni miközben zajlik az e.h.? Ott zsibolygott mindenki, és persze aki az eredményeket hozta sem volt az a harsonatorkú teremtés. No mindegy, azért csak meghallottuk mikor kell kimenni Esztinek átvenni a sprint 2. hely díjat, illetve váltónknak is a megérdemelt elismerést.
Egyébként a díjkiosztó tekintetében ez egy úgynevezett skót típusú verseny volt. Eszti N21B-ben a második helyért egy korsó sörre jogosító 4x2 cm-es cetlit, a váltóért pedig ugyanezt és egy matricát kaptunk. Persze az eredményhirdetés után hallottuk amint kiabálják: "a megmaradt pólókat 1200 forintért meg lehet vásárolni..." :) hát, köszönjük.

Bookmark and Share

12 megjegyzés:

  1. engem nem zavar a "skótság" ezen fajtája. simán elmegy, mert szerintem egy eredményhirdetés inkább jelképes dolog.
    na az már más kérdés, hogy ha egy szparin nagy ritkán meg akarok inni még egy teát, akkor vagy beszólnak, vagy csúnyán nézek, de inkább az első.
    a skótság nálam a fos térképpapír és nyomat, teszkó nejlonnal, megtetézve egy jó szar pályával.
    ezzel nem kéne spórolni! ha ez rendben van, miattam adhatnak egy zacskó avart is díjnak :)

    VálaszTörlés
  2. A rossz pálya az felkészületlenség, a rossz minőségű térképpapír és tasak az nemtőrödömség. De hogy a nem alacsony nevezési díjból egy rohadt emléklapra nem futja, és a végén az előre láthatóan megmaradt pólók a helyezést elértek közötti szétosztás helyett pénzért kiárusításra kerülnek, az már megüti a kockás szoknyát :)

    VálaszTörlés
  3. "A rajt után a térképre nézve az első döbbenet a térképrajt helye volt. Komolyan azt gondolták hogy bárki is elmegy oda?"

    Mi van?? Én elmentem oda, mivel ez volt berajzolva! Nem az a lényeg, hogy logikus helyen van e, ha az a térképrajt akkor odáig el kell menni, úgyhogy egy méretes DQ-t tessék bevésni magadnak! :) Az már más kérdés, hogy a mezőny jó részét ugyanúgy meszelni kellene emiatt. Arról nem is beszélve, hogy én így vághattam át a kattyoson, te pedig a szellős úton, vasalt ruhában dughattad le a pontot. :)

    A sörkupon egyébként nem volt rossz dolog (bár sportversenyen díjként kissé bizarr, valljuk meg), csak kár, hogy előtte már befizettem kettőre.

    A pályák együgyűségét pedig kár szóvá tenni, hisz a mezőny tetemes része csakis a ROB-ra való készülés miatt jött el, hogy pörögjön egy jót. Aki pedig a lakótelepi házaktól és a kockás úthálózattól várja a technikai finomságokat, az nagyon más bolygón élt eddig.

    i.

    VálaszTörlés
  4. Ugyan Isti, ne puffogj, a mezőny 90%-át nem diszkózhatod ki :) egyébként erre a térképre bármikor berajzolok egy ennél sokkal élvezetesebb pályát, a rajta lévő tereptárgyak segítségével, de gondolom erre Te is képes lennél ;)

    VálaszTörlés
  5. Senki sem puffog, pláne nem én, csak közöltem tárgyilagosan, hogy vannak szabályok. És ezek mindenkire vonatkoznak. A tavalyi BUÉK kupánkon is követtél el hasonló "szabálysértést", és persze tudom, hogy ezek nagyon kis semmi edzőversenyek, de ettől még kicsit el lehetne gondolkodni többek közt a másokkal szembeni fair play-en, és nem lenézően elereszteni félvállról, hogy eszed ágában sem volt elfutni a térképrajtig. Nem rólam van szó, hanem általában.
    Eszem ágában sincs vitát gerjeszteni vagy bárkivel is összerúgni a port (pláne nem Veled :)), csak tanuljunk már meg egy kicsit sportszerűen versenyezni.

    A pályatervezéssel kapcsolatban részben egyetértek, bárhol, bármikor lehet jobbat tervezni, csak attól, hogy háztömböket kerülgetek gyerekzsivajban mászókák között homokban gázolva még nem folyik össze a nyál a számban. Persze más az értékrendünk. :)

    i.

    VálaszTörlés
  6. Dicsérem az objektivitásod, le is nyűgöz, a tavalyi BUÉK-ban igazad is volt, de itt azt hiszem nem a hozzáállás(om)ról és a fair play viselkedés(em)ről van szó :)

    VálaszTörlés
  7. Mindegy, sajnálom, hogy nem értetted meg a mondandóm lényegét.

    i.

    VálaszTörlés
  8. Ezt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.

    VálaszTörlés
  9. Jött egy jó megjegyzés, de aláírás hiányában sajnos törölni kellett ...

    VálaszTörlés
  10. Azt nem tudom, jó megjegyzés volt-e (a név véletlenül lemaradt valóban), de a lényege az volt, hogy nem olyan könnyű minden kategóriának jó pályát tűzni ezen a terepen - szerintem. És nem olyan egyszerű új térképet készíteni, nem csak a mások által megrajzoltat használni, és nem túl egyszerű Budapesten újdonságot hozni... Amúgy pedig egy halom olyan dolog van a rendezésben, amit kényszer szül és attól, hogy a versenyző nem ismeri ezeket, még lehet érthető. Pl. ha akkor lehetsz ott a vk-val a helyszínen, ha veszel x korsó sört a büfében... Túl kevesen vagyunk, nem bírtunk 100 korsót meginni, így lett ebből díj.
    Nem tisztem a rendezőség dolgosabb felét védeni, úgyhogy csak annyit mondok, hogy a magam részéről 5 db nevezett FN10D-s gyereknek szalagoztam ki az erdőben egy 2,8 hosszú pályát, legjobb tudásunk szerint terveztük, külön rajtban rajtoltattuk, minden plusz kérést teljesítettünk és bár nem kaptak az EH-n sörjegyet :), úgy tűnik, elégedettek voltak.

    üdv: Biró Fruzsi

    gonosz ui: várjuk a NS féle versenyt, új térképen és terepen, sok kategóriával, polókkal, hogy mi is kritizálhassunk :) Nekem jöhet a sör is!

    VálaszTörlés
  11. Igen Fruzsi, hasonló volt a törölt bejegyzés is :)

    Nézd, ezen a terepen bármikor kitűzök olyan pályákat, akármennyi kategóriának, ami mindenki számára élvezhető, és igazodik a kategória elvárásaihoz. Tereptárgy volt bőven, helyszínelés megfelelő volt, térképpel nem volt gondom. De továbbra is fenntartom, hogy az általam is futott 21B vonalvezetése a lehetőségekhez képest gyenge volt.

    A sörjegy indoklást elfogadom, DE! A maradék elosztogatott pólóból tényleg illett volna legalább a 21-es (felnőtt, profi?) kategóriák első három helyezettjének adni. Ez 7200 forint plusz költség lett volna, viszont szép emlék a győzteseknek. Ráadásul az idei póló igazán szépre sikeredett.

    N.S. féle szerdai verseny már volt, nagy verseny pedig nem tőlem függ hanem az egyesületemtől, ahol nyilván én dilettánsként Skuló és Kova mellett nem kerülök lehetőségek közelébe :) egyébként NS-nek elég sok más sportesemény szervezése van, ha utána jársz ;)

    Köszi a kellemes hangvételű, építő hozzászólást, jót tesz a blognak! :)

    További szép napot!

    S.

    VálaszTörlés
  12. A díjazás kicsit esetleges volt, valóban, amúgy én is szerettem volna, ha a 21 dobogósai kapnak polót. De mivel nem ismertem a szempontokat, nem szóltam bele. Még az is lehet, hogy a döntéshozók is úgy akarták eredetileg... A zsugoriság nagyon nem jellemző ránk, nálunk senki nem a pénzért csinálja, erről biztosíthatlak. És hát a bejegyzésed címe mégiscsak skótszoknya lett. Vannak klubok, ahol szervezett versenyen a térképkészítő, szervező, rendezésben vállaló így vagy úgy (pénzben vagy nevezési díj, utazás támogatásában) honorálva van, ez ránk nem igaz.
    NS képességeit nem kritizáltam :) Összességében sajnálom, ha nem tetszett a versenyünk.

    Üdv: Fruzsi

    VálaszTörlés

Figyelem! A név nélkül küldött hozzászólások törlésre kerülnek! Ha a "névtelen" típust választod, akkor a szövegmezőben van lehetőséged aláírni.