2014. május 4., vasárnap

Kivégzés Pusztamaróton

A bulvárlapokat is megszégyenítő címet igen könnyen meg tudom magyarázni: a 40. alkalommal megrendezett Tipo Kupa első napján jártam, és a térkép neve, amin futottam: "Pusztamarót, Emberölő".

Ha találgatnom kellene, miért ezt a nevet kapta a terep ezen kivágata, talán arra a köves (meredek) hegyoldalra saccolnék, ahol az első öt átmenetem vezetett. Végül aztán nem estem áldozatul, sem itt, sem a pálya további részein. Ez talán annak is köszönhető volt, hogy a rajt felé vezető úton hirtelen döntést hoztam, amelyet mindössze a megérzéseimre alapoztam: átkértem magam nyílt technikás kategóriába (F35-ből). Így nulla edzéssel (az elmúlt egy hónapban alig mozogtam) azt hiszem csak szenvedés lett volna bevállalni 8 kilométert, én meg inkább élvezni szerettem volna a futást. Ez utóbbi így aztán sikerült is.

Az átmeneteket nem éreztem nehéznek, megfelelő iránytartással szépen jöttek egymás után a tereptárgyak, aztán végül a pont is. A teljes pályán három hibát látok utólag. A 7. pontból kifutva azt tisztán láttam hogy irányba nem érdemes leesni a hegyről, mert a jelölt sziklafal elég durva, viszont elnézve az útvonalam túl nagyon kerültem. Ott a terepen igazából igyekeztem olyan ívet választani, aminél folyamatosan tudok haladni, de azért a vége felé már nem kellett volna az a plusz jobbra húzás. A másik a 12-13 átmenet. Azért futottam vissza az útra, mert teljesen körbe akartam menni, csak utakon. De aztán hirtelen rájöttem hogy a tisztáson át az iránymenet sem lehetetlen. Egyrészt erre előbb rájöhettem volna, és akkor nem futok vissza az útra, másrészt ha már az úton vagyok, inkább maradtam volna az eredeti tervnél. És végül pedig a 14. pontból kifutva sokkal hamarabb fel kellett volna jutni a nagy útra, hogy rendesen haladhassak, és ne a bozótban túrjak végig. A három hibával úgy saccolom 3-4 percet bukhattam.

Egyébként nagyon élveztem a pályát, jó volt a terep, jó volt a térkép, és abszolút nem futottam magam hullára. 53 és fél perc alatt teljesítettem az 5 km-re kiírt pályát, amin a ténylegesen megtett táv 5.9 km volt.

Bookmark and Share

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Figyelem! A név nélkül küldött hozzászólások törlésre kerülnek! Ha a "névtelen" típust választod, akkor a szövegmezőben van lehetőséged aláírni.